Prosli put sam vam obecala da ce sledeci post biti palacinke koje se jedu sa karamelizovanim jabukama i evo ga sada
Da bi jeli ove ukusne i dekorativne punjene palacinke treba vam nekoliko palacinki recimo 5 do 6 od A pre toga morate napraviti karamelizovane jabuke i napraviti krem za punjenje
Dakle palacinke i jabuke mozete pripremiti dan ranije i samo istog dana / jutra napraviti krem i isfilovati palacinke i imate odlicnu poslasticu za goste a prednost je moze se sve napraviti i dan ranije Ove palacinke punjene ovim kremom su jako dekorativne i ukusne
Razlika je u tome sto ne moze da se pojedu nekoliko od jednom za razliku od obicnih palacinki Ato je ujedno i prednost ako zelimo da serviramo za goste ne moramo imati puno palacinki Znaci mozete proci samo sa nekoliko palacinki i kad ih napunite ovim kremom bice dovoljno mozda samo dva mala parceta po osobi i onda karamelizovane jabuke preko toga i pun pogodak
Recept je pronadjen negde na internetu i zbog izgleda /slike/ odlucila sam da napravim i nisam se pokajala Doduse par puta sam pravila ali sam malo isprobavala sa nekim drugim punjenjem medjutim ovaj prvobitni ( koji cu napisati) je najbolja varijanta
Probala sam sa nekim gotovim kremama za torte medjutim ovaj ukus je daleko najbolji i lepo se uklapa sa sladunjavim jabukama i kiselkastom kremom
Klasicno napraviti palacinke po svom ukusu ili receptu po kom inace pravite
Ja moje palacike pravim ovako
4 jaja
400 grama brasna
6decilitara mleka
6 dec kisele vode ( ako hocete mozete samo sa mlekom bez kisele vode) Moj sin voli samo sa mlekom i onda obicno kad pravim za njega ide samo mleko
malo soli
kesica vanilinog secera
malo soli
i 4do 5 kasika ulja u testo sipam na kraju pri pre pecenja
Kad napravim testo / smesu obicno sacekam jedno 15 minuta pre pecenja palacinki da odstoji
Obicno smesa se dodatno stegne i onda dodam to ulje i mozda jos decilitar tecnosti Ponekad bude smesa gusca i treba malo dodati a nekad ne verovatno zavisi od brasna a i velicine jaja
i tako... napravite palacinke po vasem receptu i napunite ih kremom
Ova kolicina kreme je za nekoliko palacinki sve zavisi koliko kreme stavite
Sastojci za pravljenje kreme
300 grama nekog krem sira
40 grama prah secera
pola kasicice do 1 kasicice cimeta
1 kasicica soka od jednog limuna
23 grama tecne slatke pavlake
2 grama zelatina
Umutiti sir sa secerom u prahu i sokom od limuna
U drugoj maloj cinijici / zagrejati pavlaku i otopiti zelatin u njoj i skloniti sa stane
U taj zelatin dodavati po malo mesavine i na kraju dodati cimet i ostavite u frizideru na sat vremena
Ispecene i ohladjene palacinke nafilovati
otprilike 0,5 cm debljine fila na palacinku staviti
Po sredini mozete staviti liniju od kockuca karamelizovanih jabuka i onda urolati / umotati palacinku To sa jabukama unutra moze i ne mora Moze i bez jabuka unutra ali je vazno imati jabuke za preko kad se palacinke serviraju
Nemojte ih puno stiskati napravite ih bas onako kao rolat Stavite na ravnu tacnu jednu pored druge sa krajevima na dole i zavijte celi tanjir plasticnom folijom i ostavite na sat vremena u frizider
Mozete zaviti strec folijom svaku palacinku posebno bitno je da je ne stisnete puno nego da ostane okrugla
Pre serviranja iseci na komadice kakve hocete i pospite secerom u prahu i servirajte sa karameliziranim jabukam