Ove karamelizovane jabuke su nesto stvarno jako dobro i posebno
Mogu da se koriste za filovanje palacinki pomesano sa sladoledom Mogu se jesti / koristiti preko raznih kiselkastijih deserata u casi kao sto su razni fromazi a moze cak i puding od vanilaae sa karamelizovanim jabukama preko
Ja sam pravila za probu za goste kad je moj muz imao rodjendan ( jos prosle godine) i servirala sa palacinkama koje sam punila prvo kremom od vanile i jagode i onda pri serviranju smo jeli sa tim
Svi su mislili da su dunje jer ustvari je imalo ukus dunje
Posto sam bila u skripcu sa vremenom nisam stigla sve da uslikam pa obecavam uskoro ce biti boljih slika
Potrebno je
6 kasika secera( 5 do 6 kasika)
25 grama vode `( plus jos tri kasike za kasnije)
250 grama kiselih jabuka sitno naseckanih na kocke Moze jedna veca ili dve manje u svakom slucaju otprilike oko 230 do 250 grama
Meni je to izgledalo malo kad sam napravila pa sam napravila jos dve ture ali sam sve posebno spremala Nisam se usudila da karamelizujem sve od jednom nego sam radila tako 3 puta
Ali brzo ide
Stavite vodu i secer u tiganju da vri na jakoj vatri da pocne da kljuca a onda smanjite na srednju temperaturu
Stavite vodu i secer u tiganju da vri na jakoj vatri da pocne da kljuca a onda smanjite na srednju temperaturu
Secer ce poceti da dobija zlatnu boju
U to stavite sada jabuke i promesajte
Sad kada stavite jabuke secer ce se malo zgusnuti ali ostavite na laganoj temperaturi da krcka / putra jos malo i tad dodajte jos 2 do 3 kasike vode i onda ce taj secer opet da se otopi i ostavite nekih 5 do 6 minuta da se jabuke omeksaju
Sad kada stavite jabuke secer ce se malo zgusnuti ali ostavite na laganoj temperaturi da krcka / putra jos malo i tad dodajte jos 2 do 3 kasike vode i onda ce taj secer opet da se otopi i ostavite nekih 5 do 6 minuta da se jabuke omeksaju
Ako treba po kap dva vode dok se jabuke omeksaju i dobiju zlatnu boju
Moratesami da procenite gustocu ali treba da bude kao karamel gusto
Ako vam se cini da je previse gusto vi stavite jos malo vode ( samo po jednu kasiku ne vise dodavati) a i ne morate
Ostavite u neku teglicu a sutra dan ce jabuke imati jos bolji ukus karamele
Ja sam moje drzala u tegli najmanje dve nedelje posle pravljenja
Kad stavite jabuke secer ce se zgrudvati / skupiti i onda dodajte kasiku dve vode ako mislite da treba
Pustite da se jabuke omeksaju i spoje sa secerom i dobiju lepu zuckasto / zlatnu boju
Pustila sam da se ohlade i onda zatvorila teglu i drzala je u frizideru
Ovde su jabuke karamelizovane preko ananas krema ( kupljenog i umucenog samo) i serviranog u casi
Kiselkasti annanas krem i te slatke jabuke su prava kombinacija
Eto koliko ja kasnim sa objavama
Sledeca objava su palacinke punjene kremom i karamelizovanim jabukama posto to ima veze jedno sa drugim / bar kod mene